KIRSTEN VAN TEIJN

Cabaretvoorstelling:(S)EXPERIMENT

DO 29 OKT 2020 20.00 UUR

In (S)EXPERIMENT onderzoekt Kirsten nieuwe vormen in de liefde. We worden aan alle kanten beperkt. Niet alleen door nieuwe maatregelen, maar ook door oude denkpatronen. Maar beperkingen bieden ook nieuwe ruimte. Is dit niet juist de tijd om de wereld te herdefiniëren?

 

Kirsten begint bij de liefde. Vol optimisme en zelfspot neemt ze je mee in haar leven met haar vriend én haar vriendin. Want waarom zou je moeten kiezen voor één liefde of één sekse? In een tijd waarin er meer is tussen hetero en homo en we uit onze hokjes barsten. Nou ja, misschien omdat je twee keer zoveel schoonmoeders hebt, twee keer zoveel emoties en zes kerstdiners. Of omdat je volgens het RIVM nu maar één ‘seksbuddy’ mag hebben.

 

Een intieme avond rondom 21e-eeuwse liefde over gender, seksualiteit en identiteit.

 

Over Kirsten van Teijn schreef:

de Volkskrant:

‘Kirsten heeft een monumentale zangstem en is ontwapenend, schaamteloos en eerlijk.’

NRC:

‘Cabaretesk, intiem, ze heeft het allemaal in huis.’

Trouw:

‘Kirsten heeft lef, is ongegeneerd en combineert dat met haar onweerstaanbaar komische talent.’

 

www.kirstenvanteijn.nl

__________________________________________________________


Theaterprogramma's

NOBEL - 2018-2020
ZALF - 2016-2018
HEILLOOS - 2014-2016


Prijzen

In 2013 won Kirsten de Jury-, Publieks- & Persoonlijkheidsprijs op het Groninger studenten cabaretfestival uit handen van juryvoorzitter en Volkskrant-recensent Patrick van den Hanenberg. Eerder dat jaar won ze ook al de Jury- en Publieksprijs op het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival.

 

Opleiding

In 2013 studeerde Kirsten af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Na de 4-jarige opleiding maakte zij haar afstudeervoorstelling samen met regisseur Ineke Nijssen (Kommil Foo).

 

Juryrapport

'Kirsten is een sensuele dame die haar publiek bij de lurven grijpt, maar ook een Razende Roeland die de meest banale onderwerpen de zaal in slingert zonder echter plat te worden. Dat kan alleen een ware comédienne. Een assertieve idioot die de radeloosheid tot kunst heeft verheven.'


Jeugd

Kirsten (1989) groeide op tussen de koeien en de schapen in het Noord-Hollandse dorpje Heiloo. Op 12-jarige leeftijd speelde zij bij het Jeugdtheater Heiloo waarna ze op 18-jarige leeftijd de vooropleiding theater volgde in Utrecht.


Stijgend Applaus

Op voordracht van de VSCD-Cabaretprijzenjury heeft het bestuur van de Stichting Blijvend Applaus voor 2016 een Stijgend Applaus Stipendium toegekend aan Kirsten.