Logo Theater Den Enghel Bergen op Zoom

VR 24 mrt. 2023 20.00 uur

ANDY MARCELISSEN

Op Verzoek | Humorist/Volksvermaker


Andy Marcelissen trekt met zijn uitvoeringen door het Brabantse en Limburgse land. Hij benadert zijn publiek op een luchtige, terloopse wijze. Achter het spontane enthousiasme en de schijnbare achteloosheid, schuilt een ongeleide gretigheid. Kolder, zang, kippenvel, op het randje, over het randje, absurditeit. In de voorstellingen van Andy Marcelissen zit alles.

Andy Marcelissen is een humorist in hart en nieren. Dat heeft hij bewezen als tonprater, conferencier, tv-weerman Henk Huppelschoten en als Dichter des Larielands. De combinatie van dit alles heeft geleid tot zijn succesvolle theaterprogramma’s.24 MRT. 2023

20.00 UUR € 15,00

Zaal open 19.30 uur


_______________________________________________________________________________________________


© Astrid van Loo

30 MAART 2023

SNAK

Nathalie Baartman | Cabaret


Ja, ik heb gesnakt. Op handen en voeten door het gras. ‘Zoek je dan wat?’, vroeg de man. Ik zei: ‘Ik reikhals deze dag’. Naar iets om aan te raken.

 

Pak me vast. De wereld zoals-ie was. Handzaam. Behapbaar. Hap snak. Niet om leeg te vreten. Om te hakken. Kaal en plat. Maar om iets achter te laten. Blauwblote lucht. Dat de mensen lied kunnen ademen. Een schaaltje dat rondgaat met hapjes grap. Een glas, een traan, een land gevuld met lach en zacht.

 

www.nathaliebaartman.nl


30 MRT. 2023 20.00 UUR € 17,00

_______________________________________________________________________________________________


© Cok van Vuuren

21 APRIL 2023

WONDERFUL TONIGHT

Ocobar speelt Eric Clapton | Theaterconcert


De muziek van Eric Clapton zit diep in het DNA van de heren van Ocobar. Clapton speelt in 1963 bij The Yardbirds, het jaar waarin Cok van Vuuren, de virtuoze gitarist van Ocobar, wordt geboren. Clapton is zijn muzikale held en grote voorbeeld. In 1978 draait Rob Wijtman, de weergaloze drummer van Ocobar, non-stop het singletje Wonderful Tonight. Zijn broer Bart Wijtman krijgt zijn eerste basles in 1985: Forever Man van Clapton staat op zijn lessenaar.

In het programma Wonderful Tonight brengt Ocobar een ode aan Eric Clapton. In de onmiskenbare Ocobar-sfeer zit je in een mum van tijd niet meer in een theater, maar ben je op visite in de huiskamer bij de heren thuis. Er wordt gelachen en gespeeld.

Van Cream naar de MTV Unplugged-sessie. Claptons mooiste songs zoals Tears in Heaven, Layla, Crossroads, Lay Down Sally met de sound van Ocobar!

bas en zang: Bart Wijtman

gitaar en zang: Cok van Vuuren

drums en zang: Rob Wijtman

 

www.ocobar.nl


21 APR. 2023 20.00 UUR € 18,00

_______________________________________________________________________________________________


HIERONDER VERSCHOVEN VOORSTELLINGEN

Nieuwe datum volgt

RUBEN VAN ROMPAAIJ

De Nieuwe zijderoute | Muziek_______________________________________________________________________________________________


Nieuwe datum volgt

ZORITA

Muziek


Zorita zijn een rauw opzwepend gepeupel. De bohemienmuziek van de band heeft een eclectische mix van instrumenten zoals orgels, synths, trompet en viool. In combinatie met bas, drums en gitaren, evenals de rauwe stem van frontman Carlos Zorita Diaz, creëert dit een volledig uniek geluid. Door invloeden van over de hele wereld te combineren in pakkende popsongs, zal een avond met Zorita gegarandeerd elk feest tot leven wekken.

Niet te verwarren met Calexico, Hans Zimmer, Tom Waits of Leonard Cohen.


★★★★

“One of the most intriguing Dutch records of the year.”

 Musicmaker Magazine

 

“Zorita has matured as a band with an unique sound: great songs, arranged by eight musicians with a surplus in taste and imagination.”

Enola.be

 

“Sleek, thoughtful, emotional, carefully crafted – this is top shelf indie-pop. Highly recommended.”

Independent Clauses

 

★★★★

“Terrifyingly impressive!”

Rootstime


© zorita.nl


ZA -- --- 2023 20.00 UUR € 22,-

_______________________________________________________________________________________________


Nieuwe datum volgt

CRUEL MOON

featering Eugène den Hoed

Americana & Beyond | Muziek


Cruel Moon neemt je mee in de muziek die zich kenmerkt door de roots
van met name de zuidelijk Amerikaanse staten. Een mengeling van genres
van oa. country & western, folk, bluegrass, roots-rock en blues, vaak in een eigen jasje gestoken zonder het authentieke te verliezen, zo zou je het muziekgenre Americana kunnen omschrijven.

Songteksten trekken de aandacht door de uiting en essentie van herkenbare levenssituaties. Met ook voor deze muziek een jarenlange passie kon het initiatief om een Americana band op te richten voor Bergenaar Eugène den Hoed niet uitblijven. Hoewel Cruel Moon nog betrekkelijk jong is, hebben alle bandleden de nodige podiumervaring .


Nog altijd door vele collega’s zeer gewaardeerd is Eugène met zijn onmiskenbare gitaarspel én sound zowel als solist en begeleider altijd smaakvol en verrassend. Samen met zangeres Caroline van Campenhout, bassist/zanger Dirk van Eck en drummer Ad Hoendervangers, krijgt elke song de juiste ‘touch’ om de luisteraar te ‘raken’.


Cruel Moon is niet alleen de naam van de band maar tevens één van de
vele smaakvolle songs van Buddy Miller, een grote naam in het ‘Americana field’. Het Cruel Moon-repertoire is zeer gevarieerd en omvat naast Buddy Miller nummers van o.a. Terri Clarke, Sheryl Crow, Rosanne Cash, Leann Rimes.
Met hart en ziel in de muziek kruipen, spelen vol passie en ingetogenheid op het juiste moment, dat is wat deze muzikanten doen.
Luister, kijk, beleef en geniet!


****
Dit concert staat tevens in het teken van het passeren van Eugène’s
vijfenzeventigste levensjaar.


ZO -- --- 2023, 
15.00 UUR Entree Gratis

_______________________________________________________________________________________________


Door een plotseling medisch noodgeval is de voorstelling niet doorgegaan. Voorstelling wordt doorgeschoven naar een latere datum. Zodra deze datum bekent is zullen we dat bij de gekochte kaarten en hier aangeven.DO 21 oktober 2021

VAN BERINI TOT SOLEX

Marjolein Meijers,
Walter en Onno Kuipers | Muziek


Marjolein Meijers kent u nog als Annie van de Berini’s, met Jan Rot als An & Jan, solo met muzikanten in het programma ‘Solex’. Al die tijd werd haar muziek steevast onthaald op lovende kritieken. Hoog tijd voor een overzicht.
In verband met de nu geldende corona maatregelen mogen er meer bezoekers ontvangen worden. De entreeprijs is daarom aangepast. Mensen die reeds een kaart hebben gekocht, kunnen op één kaart met tweeen de voorstelling bijwonen of krijgen € 7,50 retour aan de kassa.


DO -- --- 2023
20.00 UUR € 9,50

_______________________________________________________________________________________________


(wordt verwacht)

Duoprogramma
Martijn Crins en Maarten Westra Hoekzema

Cabaret

In dit dubbelprogramma spelen Maarten Westra Hoekzema en Martijn Crins ieder een deel uit hun voorstelling, respectievelijk Toen eindelijk alles lukte en Mesthoop. Waar de een de woestijn van huiselijkheid en zijn antiburgerlijke jaren omsmeedt tot cabaret, poert de ander in de mesthoop van het bestaan en jongleert met zijn driften.

Ieder op zijn eigen wijze, maar allebei met evenveel goesting en drang, en natuurlijk dat ene doel: het ultieme cabaretprogramma maken.


20.00 UUR € 00,00

_______________________________________________________________________________________________


HIERONDER GESPEELDE VOORSTELLINGEN 2021-2022-2023

1 JAN. 2023 15.30 UUR

PROOST 2023

Nieuwjaarscaroussel m.m.v.


Mellow Yellow 69

Jazzy Boys

Jeroen Hendrikx


Lekker even elkaar Nieuwjaar wensen in een ongedwongen sfeer met gezellige muziek. 

 


1 JAN. 2023 15:30 UUR Gratis Entree

_______________________________________________________________________________________________


© Richard Beukelaar

15 DEC. 2022 20.00 UUR

CENTRAL PARK
The Story of Simon & Garfunkel

Niels van der Gulik en Frank Kooijman | Theaterconcert


Het concert van Simon & Garfunkel in Central Park in New York is misschien wel het bekendste van dit duo ooit. Ruim tien jaar na hun scheiding in 1970 was dit optreden in 1981 het eerste moment waarop ze weer samen te zien waren. Maar maakte deze reünie kans op een vervolg?

 

Niels van der Gulik en Frank Kooijman vertellen het verhaal en spelen de nummers uit het concert in Central Park. Ze blikken terug op de carrière van Simon & Garfunkel, het legendarische Central Park-optreden en de beslommeringen tijdens het weerzien. 

 

Behalve dat Central Park een feelgoodconcert is, werpt het ook een nieuw licht op tijdloze hits als Bridge Over Troubled Water, Sound of Silence, A Heart In New York en 50 Ways To Leave Your Lover.

 

zang: Niels van der Gulik

zang, gitaar: Frank Kooijman

percussie: Richard Heijerman

teksten: Niels van der Gulik

regie: Eva Bauknecht

www.nielsvandergulik.nl


15 DEC. 2022 20:00 UUR € 20,00

Foyer/Zaal open 19:30 uur

_______________________________________________________________________________________________


04 NOV. 2022 19.30 UUR

DICHTERBIJ

Joris Linssen & Caramba | Muziek


De zevende avondvullende voorstelling Dichterbij van de Nederlandstalige band rond zanger/tv-presentator Joris Linssen is een theaterconcert vol mooie muziek, ontroerende teksten en heel veel energie en lol.

 

Haalden de vijf vrienden tot nu toe veel inspiratie uit Mexico, ditmaal zoeken ze het dichterbij. Uit heel Nederland hebben ze pareltjes van streekartiesten gevonden en deze liedjes uit hun dialect of streektaal naar het Nederlands omgezet en in een Caramba-jasje gestoken. Ook spelen ze nieuw eigen repertoire en komen veel Caramba-klassiekers voorbij in deze dampende en ontroerende show.

 

De Carambaatjes komen altijd dichterbij!

 

Joris Linssen: zang en teksten

Marcel van der Schot: piano, accordeon en zang

Djem van Dijk: zang en percussie

Kees van den Hoogen: gitaar en zang

Erik van Loo: contrabas en zang

 

regie: Aike Dirkzwager

 

Najaar 2021 verscheen tevens de gelijknamige cd. 

 

www.jorislinssen.nl


04 NOV. 2022 19.30 UUR € 20,00

_______________________________________________________________________________________________


ZO 09 okt. 2022 14.30 uur

VOICES

Voices in Harmony, Maarten Stalpers | Muziek

Spelen in het Groot Arsenaal.
_______________________________________________________________________________________________


ZA 25 september 2022 14.00 uur

CULTUUR CARROUSSEL_______________________________________________________________________________________________


ZA 21 mei 2022 20.00 uur

LENTECONCERT

West Brabants Symfonie Orkest | Muziek


STOELEMAT_______________________________________________________________________________________________


i.v.m. Corona onder de leden van Flat-Out kan het optreden as zaterdag geen doorgang vinden. Kaarten blijven uiteraard geldig.

NIEUWE DATUM: ZA 30 april 2022

VOORJAARSCONCERT

FLAT-OUT | Muziek


Evenementenzaal De STOELEMAT


Daverend 2022 einde van corona inluiden met dit Voorjaarsconcert van Flat-out. De perfecte manier om het voorjaar te starten. Mix van geweldige en herkenbare up tempo muziek, gecombineerd met een flitsende lichtshow. The show must go on,  You are the dancing Queen and that's the way I liked it. LET OP: ER WORDEN 75 EARLY BIRD KAARTEN VERKOCHT.


ZA 30 april 2022, 21.30 UUR

Early Bird € 7,50 (incl. r.k.)

Voorverkoop € 13,50 (incl r.k.)
Aan de kassa € 15,-

r.k. = reserveringskosten

_______________________________________________________________________________________________


ZA 23 en ZO 24 april 2022

JUBILEUM VOORSTELLING

Jeugdtheater Rotonde | Toneel


"Het Wonderbaarlijke Sprookje van Jzzlf", (regie Wouter van de Watering), vertelt het verhaal van de veel te lieve prinses Princess en de saaie, norse beambte Hark, die

beiden de sleur van hun leven willen doorbreken en diep wegvluchten in het zogenaamde sprookjesbos.
Daar ontmoeten ze een hoop vreemde, nieuwe vrienden, maar ook twee Dealers die ze een nieuwe identiteit kunnen aanbieden. Dat dit de sleur van hun leven zal doorbreken is zeker, maar wat voor ongewenste gevolgen brengt dit nog meer met zich

mee….?ZA 23 en ZO 24 april 2022

14.00 uur | 19.00 uur € 9,00

_______________________________________________________________________________________________


ZONDAG 3 APRIL 2022

HOORNS IN CONCERT

Internationaal
Hoornensemble o.l.v. 

Jasper de Waal

Music


Hoornconcert door het Internationaal hoornensemble van het Amsterdams Conservatorium.

Het ensemble bestaat volledig uit studenten van Jasper de Waal en zal een spectaculair optreden verzorgen.

Voor de pauze zal Jasper zelf verschillende hoorns demonstreren zoals een schelp-hoorn, midwinter hoorn, natuurhoorn, wagnertuba en moderne hoorn.

(Met medewerking van een begeleidend strijkkwartet)


14.00 UUR € 6,00

_______________________________________________________________________________________________


DO 18 november 2021

OP NAAR DE 100

Willem Vermandere | Muziek


9 FEBRUARI 2020. Willem Vermandere vierde zijn 80e verjaardag in het Kursaal van Oostende

Willem: "Wat moet dezen oude vent nog verzinnen. Heeft hij al de rijmwoorden nog niet opgebruikt ? Blijkbaar was er de voorbije drie-vier jaar nog wat voorraad. Laat mij nog maar wat "tjolen" door onze lage landen en mijn gedacht zingen over onze wereld.


DO 18 november 2021
20.00 UUR € 21,-

_______________________________________________________________________________________________


VR 12 ZA 13 en ZA 20 november 2021

VROUWEN EN MANNEN

Toneelvereniging Première | Toneel


van regisseur Pepijn Schwartz
Een compilatie van monologen en dialogen vol humor, emotie en zwartgalligheid. 
Soms confronterend, soms hartverwarmend, soms klein en soms uitbundig, maar altijd herkenbaar.

De live muzikale ondersteuning geeft een extra dimensie aan dit mooie stuk. Een zoektocht naar de overeenkomsten en tegenstellingen in de relatie tussen vrouwen en mannen.

VRIJDAG 12 NOVEMBER IS UITVERKOCHTVR 12 ZA 13 en ZA 20 november 2021
20.00 UUR € 12,-

_______________________________________________________________________________________________


DO 04 november 2021

MAARTEN VAN ROSSEM

Performance


Maarten van Rossem is ‘s lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Al meer dan tien jaar vindt u in zijn eigen magazine, Maarten! diepgravende interviews en scherpe analyses…


DO 04 november 2021
20.00 UUR € 19,-

_______________________________________________________________________________________________


VR 01 oktober 2021

VAN PUB NAAR THEATER

Pickleweed, Ierse Folk | Muziek


PICKLEWEED, Engels voor zeekraal, is een gewas dat aan de oevers van de Oosterschelde groeit.

Een specialiteit uit onze streek dus, net als dit bandje.
Eén dame en vijf heren gaan op een pittige manier aan de slag met het betere Engelstalige folk-repertoire. Van Ierland tot Texas zou je kunnen zeggen. 
Muziek voor in de pub, maar dan nu in het theater. Toegankelijke, bekende en onbekende stukken, traditionele en nieuwe songs. 
Folk met een twist waar het plezier van afspat!

Een theatervoorstelling waarbij je ontspannen luistert naar de band, maar waarbij ondertussen een drankje kan worden genuttigd.

"All ups to the atmosphere!” 

Kijk voor meer info op
www.pickleweed.nl en/of op de Facebookpagina van de band. 


VR 01 oktober 2021
20.00 UUR € 6,00

_______________________________________________________________________________________________


23, 24, 25 september 2021

KUNST

Theatercollectief Botox


Geschreven door:
Yasmina Reza, regie Rob Boas.


Een voorstelling over vriendschap. Niet over kunst. De aanleiding zou ook iets anders dan een schilderij kunnen zijn. Het stuk van Yasmina Reza gaat in wezen over de emoties die een rol spelen bij oordelende opmerkingen tussen vrienden.

En over hoe je vervolgens met die opmerkingen om gaat.

Kunst is een briljante tragikomedie, waarin veel gelachen kan worden


DO 23, 24, 25 september 2021
20.00 UUR € 12,-