ZO 09 okt. 2022 14.30 uur

VOICES

Voices in Harmony, Maarten Stalpers | Muziek

Spelen in het Groot Arsenaal.
_______________________________________________________________________________________________


Zaterdag 15 oktober 2022

ZORITA

Muziek


Zorita zijn een rauw opzwepend gepeupel. De bohemienmuziek van de band heeft een eclectische mix van instrumenten zoals orgels, synths, trompet en viool. In combinatie met bas, drums en gitaren, evenals de rauwe stem van frontman Carlos Zorita Diaz, creëert dit een volledig uniek geluid. Door invloeden van over de hele wereld te combineren in pakkende popsongs, zal een avond met Zorita gegarandeerd elk feest tot leven wekken.

Niet te verwarren met Calexico, Hans Zimmer, Tom Waits of Leonard Cohen.


★★★★

“One of the most intriguing Dutch records of the year.”

 Musicmaker Magazine

 

“Zorita has matured as a band with an unique sound: great songs, arranged by eight musicians with a surplus in taste and imagination.”

Enola.be

 

“Sleek, thoughtful, emotional, carefully crafted – this is top shelf indie-pop. Highly recommended.”

Independent Clauses

 

★★★★

“Terrifyingly impressive!”

Rootstime


© zorita.nl


ZA 15 oktober 2022
20.00 UUR € 22,-

_______________________________________________________________________________________________


Zondag 23 oktober 2022, 15.00 uur

CRUEL MOON

featering Eugène den Hoed

Americana & Beyond | Muziek


Cruel Moon neemt je mee in de muziek die zich kenmerkt door de roots
van met name de zuidelijk Amerikaanse staten. Een mengeling van genres
van oa. country & western, folk, bluegrass, roots-rock en blues, vaak in een eigen jasje gestoken zonder het authentieke te verliezen, zo zou je het muziekgenre Americana kunnen omschrijven.

Songteksten trekken de aandacht door de uiting en essentie van herkenbare levenssituaties. Met ook voor deze muziek een jarenlange passie kon het initiatief om een Americana band op te richten voor Bergenaar Eugène den Hoed niet uitblijven. Hoewel Cruel Moon nog betrekkelijk jong is, hebben alle bandleden de nodige podiumervaring .


Nog altijd door vele collega’s zeer gewaardeerd is Eugène met zijn onmiskenbare gitaarspel én sound zowel als solist en begeleider altijd smaakvol en verrassend. Samen met zangeres Caroline van Campenhout, bassist/zanger Dirk van Eck en drummer Ad Hoendervangers, krijgt elke song de juiste ‘touch’ om de luisteraar te ‘raken’.


Cruel Moon is niet alleen de naam van de band maar tevens één van de
vele smaakvolle songs van Buddy Miller, een grote naam in het ‘Americana field’. Het Cruel Moon-repertoire is zeer gevarieerd en omvat naast Buddy Miller nummers van o.a. Terri Clarke, Sheryl Crow, Rosanne Cash, Leann Rimes.
Met hart en ziel in de muziek kruipen, spelen vol passie en ingetogenheid op het juiste moment, dat is wat deze muzikanten doen.
Luister, kijk, beleef en geniet!


****
Dit concert staat tevens in het teken van het passeren van Eugène’s
vijfenzeventigste levensjaar.


ZO 23 oktober 2022, 
15.00 UUR Entree Gratis

_______________________________________________________________________________________________


NIEUWE DATUM: 04 NOVEMBER 2022

DICHTERBIJ

Joris Linssen & Caramba | Muziek


De zevende avondvullende voorstelling Dichterbij van de Nederlandstalige band rond zanger/tv-presentator Joris Linssen is een theaterconcert vol mooie muziek, ontroerende teksten en heel veel energie en lol.

 

Haalden de vijf vrienden tot nu toe veel inspiratie uit Mexico, ditmaal zoeken ze het dichterbij. Uit heel Nederland hebben ze pareltjes van streekartiesten gevonden en deze liedjes uit hun dialect of streektaal naar het Nederlands omgezet en in een Caramba-jasje gestoken. Ook spelen ze nieuw eigen repertoire en komen veel Caramba-klassiekers voorbij in deze dampende en ontroerende show.

 

De Carambaatjes komen altijd dichterbij!

 

Joris Linssen: zang en teksten

Marcel van der Schot: piano, accordeon en zang

Djem van Dijk: zang en percussie

Kees van den Hoogen: gitaar en zang

Erik van Loo: contrabas en zang

 

regie: Aike Dirkzwager

 

Najaar 2021 verscheen tevens de gelijknamige cd. 

 

www.jorislinssen.nl


NIEUWE DATUM: 04 NOVEMBER 2022
20.00 UUR € 20,00

_______________________________________________________________________________________________


© Richard Beukelaar

15 DECEMBER 2022

CENTRAL PARK
The Story of Simon & Garfunkel

Niels van der Gullik en Frank Kooijman | Theaterconcert


Het concert van Simon & Garfunkel in Central Park in New York is misschien wel het bekendste van dit duo ooit. Ruim tien jaar na hun scheiding in 1970 was dit optreden in 1981 het eerste moment waarop ze weer samen te zien waren. Maar maakte deze reünie kans op een vervolg?

 

Niels van der Gulik en Frank Kooijman vertellen het verhaal en spelen de nummers uit het concert in Central Park. Ze blikken terug op de carrière van Simon & Garfunkel, het legendarische Central Park-optreden en de beslommeringen tijdens het weerzien. 

 

Behalve dat Central Park een feelgoodconcert is, werpt het ook een nieuw licht op tijdloze hits als Bridge Over Troubled Water, Sound of Silence, A Heart In New York en 50 Ways To Leave Your Lover.

 

zang: Niels van der Gulik

zang, gitaar: Frank Kooijman

percussie: Richard Heijerman

teksten: Niels van der Gulik

 

regie: Eva Bauknecht

 

www.nielsvandergulik.nl


15 DECEMBER 2022
20.00 UUR € 20,00

_______________________________________________________________________________________________


DO -- mrt. 2023 19.00 uur

RUBEN VAN ROMPAAIJ

De Nieuwe zijderoute | Muziek_______________________________________________________________________________________________


VR 24 mrt. 2023 19.00 uur

ANDY MARCELISSEN

Op Verzoek | Humorist/Volksvermaker


Andy Marcelissen trekt met zijn uitvoeringen door het Brabantse en Limburgse land. Hij benadert zijn publiek op een luchtige, terloopse wijze. Achter het spontane enthousiasme en de schijnbare achteloosheid, schuilt een ongeleide gretigheid. Kolder, zang, kippenvel, op het randje, over het randje, absurditeit. In de voorstellingen van Andy Marcelissen zit alles.

Andy Marcelissen is een humorist in hart en nieren. Dat heeft hij bewezen als tonprater, conferencier, tv-weerman Henk Huppelschoten en als Dichter des Larielands. De combinatie van dit alles heeft geleid tot zijn succesvolle theaterprogramma’s.


_______________________________________________________________________________________________


© Astrid van Loo

30 MAART 2023

SNAK

Nathalie Baartman | Cabaret


Ja, ik heb gesnakt. Op handen en voeten door het gras. ‘Zoek je dan wat?’, vroeg de man. Ik zei: ‘Ik reikhals deze dag’. Naar iets om aan te raken.

 

Pak me vast. De wereld zoals-ie was. Handzaam. Behapbaar. Hap snak. Niet om leeg te vreten. Om te hakken. Kaal en plat. Maar om iets achter te laten. Blauwblote lucht. Dat de mensen lied kunnen ademen. Een schaaltje dat rondgaat met hapjes grap. Een glas, een traan, een land gevuld met lach en zacht.

 

www.nathaliebaartman.nl


30 MAART 2023
20.00 UUR € 17,00

_______________________________________________________________________________________________


© Cok van Vuuren

21 APRIL 2023

WONDERFUL TONIGHT

Ocobar speelt Eric Clapton | Theaterconcert


De muziek van Eric Clapton zit diep in het DNA van de heren van Ocobar. Clapton speelt in 1963 bij The Yardbirds, het jaar waarin Cok van Vuuren, de virtuoze gitarist van Ocobar, wordt geboren. Clapton is zijn muzikale held en grote voorbeeld. In 1978 draait Rob Wijtman, de weergaloze drummer van Ocobar, non-stop het singletje Wonderful Tonight. Zijn broer Bart Wijtman krijgt zijn eerste basles in 1985: Forever Man van Clapton staat op zijn lessenaar.

In het programma Wonderful Tonight brengt Ocobar een ode aan Eric Clapton. In de onmiskenbare Ocobar-sfeer zit je in een mum van tijd niet meer in een theater, maar ben je op visite in de huiskamer bij de heren thuis. Er wordt gelachen en gespeeld.

Van Cream naar de MTV Unplugged-sessie. Claptons mooiste songs zoals Tears in Heaven, Layla, Crossroads, Lay Down Sally met de sound van Ocobar!

bas en zang: Bart Wijtman

gitaar en zang: Cok van Vuuren

drums en zang: Rob Wijtman

 

www.ocobar.nl


21 APRIL 2023
20.00 UUR € 18,00

_______________________________________________________________________________________________


HIERONDER VERSCHOVEN VOORSTELLINGEN

Door een plotseling medisch noodgeval is de voorstelling niet doorgegaan. Voorstelling wordt doorgeschoven naar een latere datum. Zodra deze datum bekent is zullen we dat bij de gekochte kaarten en hier aangeven.DO 21 oktober 2021

VAN BERINI TOT SOLEX

Marjolein Meijers,
Walter en Onno Kuipers | Muziek


Marjolein Meijers kent u nog als Annie van de Berini’s, met Jan Rot als An & Jan, solo met muzikanten in het programma ‘Solex’. Al die tijd werd haar muziek steevast onthaald op lovende kritieken. Hoog tijd voor een overzicht.
In verband met de nu geldende corona maatregelen mogen er meer bezoekers ontvangen worden. De entreeprijs is daarom aangepast. Mensen die reeds een kaart hebben gekocht, kunnen op één kaart met tweeen de voorstelling bijwonen of krijgen € 7,50 retour aan de kassa.


DO 21 oktober 2021
20.00 UUR € 9,50

_______________________________________________________________________________________________


(wordt verwacht)

Duoprogramma
Martijn Crins en Maarten Westra Hoekzema

Cabaret

In dit dubbelprogramma spelen Maarten Westra Hoekzema en Martijn Crins ieder een deel uit hun voorstelling, respectievelijk Toen eindelijk alles lukte en Mesthoop. Waar de een de woestijn van huiselijkheid en zijn antiburgerlijke jaren omsmeedt tot cabaret, poert de ander in de mesthoop van het bestaan en jongleert met zijn driften.

Ieder op zijn eigen wijze, maar allebei met evenveel goesting en drang, en natuurlijk dat ene doel: het ultieme cabaretprogramma maken.


20.00 UUR € 00,00

_______________________________________________________________________________________________


HIERONDER GESPEELDE VOORSTELLINGEN 2021-2022

ZA 25 september 2022 14.00 uur

CULTUUR CARROUSSEL_______________________________________________________________________________________________


ZA 21 mei 2022 20.00 uur

LENTECONCERT

West Brabants Symfonie Orkest | Muziek


STOELEMAT_______________________________________________________________________________________________


i.v.m. Corona onder de leden van Flat-Out kan het optreden as zaterdag geen doorgang vinden. Kaarten blijven uiteraard geldig.

NIEUWE DATUM: ZA 30 april 2022

VOORJAARSCONCERT

FLAT-OUT | Muziek


Evenementenzaal De STOELEMAT


Daverend 2022 einde van corona inluiden met dit Voorjaarsconcert van Flat-out. De perfecte manier om het voorjaar te starten. Mix van geweldige en herkenbare up tempo muziek, gecombineerd met een flitsende lichtshow. The show must go on,  You are the dancing Queen and that's the way I liked it. LET OP: ER WORDEN 75 EARLY BIRD KAARTEN VERKOCHT.


ZA 30 april 2022, 21.30 UUR

Early Bird € 7,50 (incl. r.k.)

Voorverkoop € 13,50 (incl r.k.)
Aan de kassa € 15,-

r.k. = reserveringskosten

_______________________________________________________________________________________________


ZA 23 en ZO 24 april 2022

JUBILEUM VOORSTELLING

Jeugdtheater Rotonde | Toneel


"Het Wonderbaarlijke Sprookje van Jzzlf", (regie Wouter van de Watering), vertelt het verhaal van de veel te lieve prinses Princess en de saaie, norse beambte Hark, die

beiden de sleur van hun leven willen doorbreken en diep wegvluchten in het zogenaamde sprookjesbos.
Daar ontmoeten ze een hoop vreemde, nieuwe vrienden, maar ook twee Dealers die ze een nieuwe identiteit kunnen aanbieden. Dat dit de sleur van hun leven zal doorbreken is zeker, maar wat voor ongewenste gevolgen brengt dit nog meer met zich

mee….?ZA 23 en ZO 24 april 2022

14.00 uur | 19.00 uur € 9,00

_______________________________________________________________________________________________


ZONDAG 3 APRIL 2022

HOORNS IN CONCERT

Internationaal
Hoornensemble o.l.v. 

Jasper de Waal

Music


Hoornconcert door het Internationaal hoornensemble van het Amsterdams Conservatorium.

Het ensemble bestaat volledig uit studenten van Jasper de Waal en zal een spectaculair optreden verzorgen.

Voor de pauze zal Jasper zelf verschillende hoorns demonstreren zoals een schelp-hoorn, midwinter hoorn, natuurhoorn, wagnertuba en moderne hoorn.

(Met medewerking van een begeleidend strijkkwartet)


14.00 UUR € 6,00

_______________________________________________________________________________________________


DO 18 november 2021

OP NAAR DE 100

Willem Vermandere | Muziek


9 FEBRUARI 2020. Willem Vermandere vierde zijn 80e verjaardag in het Kursaal van Oostende

Willem: "Wat moet dezen oude vent nog verzinnen. Heeft hij al de rijmwoorden nog niet opgebruikt ? Blijkbaar was er de voorbije drie-vier jaar nog wat voorraad. Laat mij nog maar wat "tjolen" door onze lage landen en mijn gedacht zingen over onze wereld.


DO 18 november 2021
20.00 UUR € 21,-

_______________________________________________________________________________________________


VR 12 ZA 13 en ZA 20 november 2021

VROUWEN EN MANNEN

Toneelvereniging Première | Toneel


van regisseur Pepijn Schwartz
Een compilatie van monologen en dialogen vol humor, emotie en zwartgalligheid. 
Soms confronterend, soms hartverwarmend, soms klein en soms uitbundig, maar altijd herkenbaar.

De live muzikale ondersteuning geeft een extra dimensie aan dit mooie stuk. Een zoektocht naar de overeenkomsten en tegenstellingen in de relatie tussen vrouwen en mannen.

VRIJDAG 12 NOVEMBER IS UITVERKOCHTVR 12 ZA 13 en ZA 20 november 2021
20.00 UUR € 12,-

_______________________________________________________________________________________________


DO 04 november 2021

MAARTEN VAN ROSSEM

Performance


Maarten van Rossem is ‘s lands bekendste historicus en Amerikadeskundige. Al meer dan tien jaar vindt u in zijn eigen magazine, Maarten! diepgravende interviews en scherpe analyses…


DO 04 november 2021
20.00 UUR € 19,-

_______________________________________________________________________________________________


VR 01 oktober 2021

VAN PUB NAAR THEATER

Pickleweed, Ierse Folk | Muziek


PICKLEWEED, Engels voor zeekraal, is een gewas dat aan de oevers van de Oosterschelde groeit.

Een specialiteit uit onze streek dus, net als dit bandje.
Eén dame en vijf heren gaan op een pittige manier aan de slag met het betere Engelstalige folk-repertoire. Van Ierland tot Texas zou je kunnen zeggen. 
Muziek voor in de pub, maar dan nu in het theater. Toegankelijke, bekende en onbekende stukken, traditionele en nieuwe songs. 
Folk met een twist waar het plezier van afspat!

Een theatervoorstelling waarbij je ontspannen luistert naar de band, maar waarbij ondertussen een drankje kan worden genuttigd.

"All ups to the atmosphere!” 

Kijk voor meer info op
www.pickleweed.nl en/of op de Facebookpagina van de band. 


VR 01 oktober 2021
20.00 UUR € 6,00

_______________________________________________________________________________________________


23, 24, 25 september 2021

KUNST

Theatercollectief Botox


Geschreven door:
Yasmina Reza, regie Rob Boas.


Een voorstelling over vriendschap. Niet over kunst. De aanleiding zou ook iets anders dan een schilderij kunnen zijn. Het stuk van Yasmina Reza gaat in wezen over de emoties die een rol spelen bij oordelende opmerkingen tussen vrienden.

En over hoe je vervolgens met die opmerkingen om gaat.

Kunst is een briljante tragikomedie, waarin veel gelachen kan worden


DO 23, 24, 25 september 2021
20.00 UUR € 12,-

HIERONDER GEANNULEERDE VOORSTELLINGEN 2021-2022

UITGESTELD

MART & MOVIES

Mart Hillen | Muziek


Winnaar Rabo On Stage en Finger Style Academy Awards

In 2016 wint fingerstyle-gitarist Mart Hillen de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen. Fingerstyle betekent in het geval van Mart dat hij basgitarist, gitarist en drummer inéén is. Hij bespeelt de snaren met zijn vingers (soms ook met plectrum) en drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn gitaar. In zijn eentje is hij als het ware een volwaardige band. In de finale wordt Mart uitgeroepen tot ambassadeur van de gitaar. 


Nadat Mart als winnaar is uitgeroepen van Rabo On Stage en de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam, is hij te horen op 3FM, staat hij op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van de Edwin Evers Band en MAAN.


De jury van de Fingerstyle Academy Awards over Mart: ‘We zagen een totaalplaatje dat helemaal klopte. Een gitaarvirtuoos, het ziet er goed uit, het klinkt goed’. De Australische meestergitarist Tommy Emmanuel was diep onder de indruk toen hij Mart hoorde spelen.


In Concert

Theaterconcert Mart & Movies, waarin hij nieuwe arrangementen maakt van filmmuziek, wordt een jaar verplaatst, naar seizoen 2021 - 2022. 


NIEUWE DATUM -- MAART 2022 UITGESTELD
20.00 UUR € 17,00

_______________________________________________________________________________________________


12 MEI 2022 GECANSELD

Dat onverwoestbare in mij

Julika Marijn | Toneel


Vanuit haar kamertje met uitzicht op het Museumplein in Amsterdam schreef Etty Hillesum (1914-1943) haar indrukwekkende dagboeken in een ontwrichte wereld met steeds meer vrijheidsbeperkingen en onderdrukking. Paradoxaal genoeg doet Etty in die donkere tijd verslag van een bevrijdend proces in zichzelf. Haar teksten zijn genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot en spreken wereldwijd nog altijd tot de verbeelding. Meer dan ooit is Etty’s zoektocht naar zichzelf een voorbeeld voor nieuwe generaties.

‘De ellende heeft hier zozeer alle grenzen der werkelijkheid bereikt, dat ze daardoor weer onwerkelijk wordt. Soms loop ik in mijn eentje stilletjes te lachen door het kamp vanwege alle groteske situaties. Wij zijn maar holle vaten, waar de wereldgeschiedenis doorheen spoelt.’


spel, zang en script: Julika Marijn
regie: Diederik van Vleuten
tekst: Julika Marijn, Etty Hillesum
techniek: Coen Jongsma


20.00 UUR € 17,00

DAT ONVERWOESTBARE IN MIJACTUEEL


De tournee van 'Etty Hillesum, Dat onverwoestbare in mij' is begonnen en krijgt mooie kritieken! 

Theaterkrant: ‘Marijn brengt haar solovoorstelling met grote toewijding en in een beheerste stijl, naturel, nooit over-geëmotioneerd, soms zelfs met distantie. Dat werkt goed. Briljant is de redenering van Hillesum waarom zij níet wil onderduiken. 

Tot op het laatst behoudt de voorstelling een optimistische toon, en dat is indrukwekkend. Beklemming en hoop gaan samen. Dat is knap gedaan, want op die manier behoudt Dat onverwoestbare in mij exact wat een historische voorstelling moet doen: je waant je in de tijd van toen, zonder kennis van nu.’

NRC: ‘Indrukwekkende voorstelling over de laatste jaren van Etty Hillesum.’

Lees de mooie recensie van Kester Freriks voor de Theaterkrant helemaal op 


https://www.theaterkrant.nl/recensie/etty-hillesum-dat-onverwoestbare-in-mij/julika-marijn-kik-productions/


Kijk Julika hier terug bij Koffietijd: 

hhttps://www.koffietijd.nl/videos/54782/fragmenten/julika-marijn-speelt-in-haar-solovoorste


Julika vertolkte Etty Hillesum in de NPO docu: 'Etty Hillesum, schrijfster in oorlogstijd' 

https://www.npostart.nl/etty-hillesum/04-05-2021/POW_04980649


Julika was te gast bij 'Jacobine' met een tweeluik over haar voorstelling 'Etty Hillesum, Dat onverwoestbare in mij'. Terugkijken van de uitzending kan via: 

www.npostart.nl


Julika schreef en speelde voor het Gergiev Festval in Rotterdam de muziektheatervoorstelling  "Les Venredis' over de Russische mecenas Mitrofan Beljajev. Een samnewerking met een strijkkwarter vanuit het Rotterdams Philharmonisch. 

https://www.rotterdamsphilharmonisch.nl/nl/pQgZJhm/ programmatoelichting-vrijdagavondsalon


Julika interviewde voor Happinez Magazine holocaust survivor en schrijver Edith Eger. Ook reisde ze naar Texel voor een Elements Expedition. Hierover schreef ze het artikel: 'Unplugged op Texel'. 

Julika was te gast bij 'Jacobine op 2' na een interview met Deborah Fieldman (van Unorthodox) met een fragment uit 'Etty Hillesum, Dat onverwoestbare in mij'. Julika wordt begeleid op klarinet door Floor Minnaert en het fragment zit helemaal aan het einden. Terugkijken van de uitzending kan via: 

https://www.npostart.nl/jacobine-op-2/25-04-2021/KN_1725185


Julika's voorstelling Uit Verdriet Geboren over Helene Kröller-Müller is te zien op Theaterflix.

Julika was te gast op NPORADIO 1 bij langs de lijn en omstreken om over Etty Hillesum te praten:

www.nporadio1.nl/langs-de-lijn-en-omstreken


Julika was te gast bij De Verwondering op NPO 2 en had met Annemiek Schrijver een gesprek over haar voorstelling over Etty Hillesum Dat onverwoestbare in mij. 

Kijk hier de aflevering terug.

Julika geeft de opleiding Spreken met Impact weer bij Great Communicators vanaf februari 2022: 

www.greatcommunicators.nl

_______________________________________________________________________________________________


NIEUWE DATUM: ........ 2022

OCOBAR

Muziek


Meer informatie volgt_______________________________________________________________________________________________


DO 21 APRIL 2022 GECANCELD

MELODY MAN

Fernando Lameirinhas met band | Muziek

afscheidsconcert

 

Na een mooie en bewogen carrière van 57 jaar, neemt de Portugese singer-songwriter Fernando Lameirinhas afscheid met het theaterconcert Melody Man.

De muziek van Fernando is rijk en rijp: in zijn leven heeft hij zich uiteenlopende genres eigen gemaakt en met talloze coryfeeën gespeeld. Melodie is de rode draad in zijn liedjes. 

 

Fernando: ‘Als ik een tekst schrijf, dan hoor ik daar direct twee of drie melodieën bij. Waar anderen foto’s maken om herinneringen te verzamelen, creëer ik melodieën. Elk liedje in mijn carrière roept een gebeurtenis uit mijn leven op.’ 

 

Uiteraard reist ook dit keer broer en muzikaal zielsverwant Antonio Lameirinhas met hem mee. En afwisselend pianist Juan Pablo Dobal, gitarist Daniel Moraes en/of Udo Demandt op percussie en drums begeleiden hen.


Nog eenmaal speelt Fernando fado op zijn manier, mét hart en ziel.

 

www.lameirinhas.net

 DO 21 APRIL 2022
20.00 UUR € 19,00

_______________________________________________________________________________________________


De Bezoeking . . .

zingend naar het einde

Toneel


De patiënten Roest en Harderwijk worden in het sanatorium aanvankelijk alleen bezocht door de moeder van Harderwijk en de uit Nagorno-Karabach afkomstige schoonmaakster. Naarmate hun levenseinde nadert worden de herinneringen aan de muziekwereld waarin zij beiden werkzaam waren steeds heviger en koortsiger. Harderwijk was operadirigent en Roest maakte als amateurzanger Mario Rostero furore in buurthuizen en bij braderieën met als enige repertoire het beroemde drinklied uit de opera La Traviata van Verdi.

In De Bezoeking graven Roest en Harderwijk diep in elkaars geheugen, waarbij het accent steeds vaker komt te liggen op Verdi’s meesterwerk. Figuren uit genoemde opera passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen. Roest en Harderwijk en de vrouwelijke bezoekers gaan zo zeer op in het herbeleven van het verhaal van La Traviata dat zij de greep op de realiteit uit het oog verliezen. Zo kan het gebeuren dat in hun beleving het sanatorium plotsklaps verandert in een feestzaal of casino en de toeschouwer in een hartstochtelijke operascène terecht blijkt gekomen. Het plotseling hervonden enthousiasme van Roest en Harderwijk zorgt voor hilarische en ontroerende momenten en mondt ten slotte uit in een operawaardige apotheose waarmee beide patiënten zingend de laatste acte inluiden.

De Bezoeking is de laatste reisvoorstelling van toneelgroep Het Volk.


20.00 UUR € 00,00

_______________________________________________________________________________________________


DO 16 december 2021

THE BEST OF EINAUDI

Jeroen van Veen | Muziek


Jeroen van Veen speelt een programma met de bekendste werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi, geschreven voor één piano. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011).

Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied.

De muziek van Einaudi heeft al vele harten gestolen en staat hoog in de hitlijsten. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame, rustgevende klanken om bij weg te dromen. Critici zeggen dat het geen klassieke muziek is, maar wat is het dan wel? Oordeel zelf en kom naar het theater voor The best of Einaudi.


DO 16 december 2021
20.00 UUR € 18,00

_______________________________________________________________________________________________


Actuele informatie en nieuwe optredens worden komende tijd met regelmaat toegevoegd.

ZA 18 september 2021

08-11-2021: DEZE VOORSTELLING IS DEFINITIEF GECANCELED. JAMMER MAAR HELAAS. GEKOCHTE KAARTEN WORDEN PER HEDEN TERUG GESTORT.


OPENINGSVOORSTELLING:

1. CENTRAL PARK

Niels van der Gulik en Marcel de Groot met band


The Story of Simon & Garfunkel

Het concert van Simon & Garfunkel in Central Park in New York is misschien wel het bekendste van dit duo ooit. Ruim tien jaar na hun scheiding in 1970 was dit optreden in 1981 het eerste moment waarop ze weer samen te zien waren. Maar maakte deze reünie kans op een vervolg?

Niels van der Gulik en Marcel de Groot vertellen het verhaal en spelen de nummers uit het concert in Central Park. Ze blikken terug op de carrière van Simon & Garfunkel, het legendarische Central Park-optreden en de beslommeringen tijdens het weerzien.

Behalve dat Central Park een feelgoodconcert is, werpt het ook een nieuw licht op tijdloze hits als Bridge Over Troubled Water, Sound of Silence, A Heart In New York en 50 Ways To Leave Your Lover.


zang: Niels van der Gulik
zang, gitaar: Marcel de Groot
percussie: Richard Heijerman
teksten: Niels van der Gulik

regie: Eva Bauknecht

________________________________OPENINGSVOORSTELLING:

2. AFTERPARTY

Marjolein Meiers, Walter en Onno Kuipers


De tijd heeft even stil gestaan maar muziek is van alle tijden.
Wij spelen de mooiste liedjes en deunen voor jullie uit alle windstreken en we beginnen in Nederland.
Dicht bij huis waar we ons een lang jaar hebben kunnen laven aan onze eigen cultuur.’

Liedjes die je bij de strot grijpen. Schoon van eenvoud. Hilarisch herkenbaar, maar zeker niet alleen lollig. 
Marjolein Meijers weet het publiek te raken met teksten over liefde, vriendschap en afscheid. 
Zonder zich te vertillen aan de “zwaarte van het leven”.

Tijdloos geeft een Rotterdamse twist aan oa. Nederlandse folk, Ierse, Amerikaanse en zelfs Balkan en Zweedse muziek. 

Met Walter Kuipers en Onno Kuipers als muzikale rotsen in de branding!


ZA 18 september 2021
20.00 UUR € 21,-