Logo Theater Den Enghel Bergen op Zoom

Zondag 6 oktober - 16.00 uur 2024

Michael Varekamp

Louis Armstrong Celebration Band


Als hij een pelgrimstocht naar het huis van Louis in New York City maakt en op de trompetten van Louis mag spelen raakt hij opnieuw geïnspireerd. Samen met de fameuze pianist Harry Kanters besluit hij een band op te richten die de muziek van Louis doorleefd benadert: The Louis Armstrong Celebration Band.


Michael in zijn beste doen met zijn beste begeleidingsband in zijn eigen Bergen op Zoom. What a wonderfull world.

Early Bird Tickets € 15,- (tot 1-7)

Tickets € 17,50

Aan de zaal € 20,00


Zondag 6 oktober - 16.00 uur 2024_______________________________________________________________________________________________


18 december 2024

Andi Marcelissen

Hij Komt Hij Komt


Slecht slapen, weinig eetlust, buikpijn, hoofdpijn, plotselinge koortsaanvallen, overspannen of superdruk gedrag; het zijn allemaal herkenbare symptomen die zich manifesteren rond Sinterklaas en Kerst. En die treffen niet eens alleen overgevoelige kinderen; ook een nuchter zieltje kan behoorlijk op tilt slaan. Hoe blijft de feestmaand feestelijk? Hoe houden we het vrolijk? Deze voorstelling dus.

 

Over kerstmarkten bezoeken, de zak van Sinterklaas, André Hazes, goede voornemens, All you need is love, kerst-hits, het jaar 2024, ongegeneerd vreten, de Top-2000, gedichten en misschien nog wel wat heerlijke Sinterklaasconferences. Wie zal het zeggen! Andy Marcelissen niet in ieder geval. En natuurlijk mag de kerstconference – het tweeduizend jaar oude mirakel dat door Andy Marcelissen in een modern jasje is gestoken - niet ontbreken.  


Early Bird Tickets € 12,50 (tot 1-10)

Tickets € 15,00

Aan de zaal € 17,50WO 18 december 20.00 uur

_______________________________________________________________________________________________


HIERONDER GESPEELDE VOORSTELLINGEN 2024

JAZZWEEKEND 24 mei - 20.30 uur 2024

Michael Varekamp

Monday Date


Op vrijdag avond speelt Monday Date met Michael Varekamp in Den Enghel.

Michael Varekamp, begonnen op 10-jarige leeftijd geïnspireerd door Louis Armstrong, heeft een indrukwekkende carrière in de jazz. Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium en ervaring met wereldberoemde artiesten, oogst hij lof en prijzen, waaronder de Kobe Award en een Edison. Zijn recente optredens en albums worden wereldwijd geprezen.


GRATIS TOEGANG
24 mei - 20.30 uur 2024_______________________________________________________________________________________________


Jasper de Waal

foto: Marcel Bakker

Foto: Henk Leenaers

David Kweksilber

David Kweksilber (12 februari 1973) is thuis in zowel gecomponeerde als geïmproviseerde muziek. In zijn spel buit hij de muzikale mogelijkheden van zijn instrumenten ten volle uit. Hij is lid van uiteenlopende kamermuziekensembles en bands, waaronder de New Cool Collective Big Band, Asko|Schönberg en het Metropole Orkest. In 2008 richtte hij de David Kweksilber Big Band op, waarmee hij hedendaagse muziek met improvisatievormen speelt. Kweksilber ontving zowel voor zijn klassieke spel als voor zijn spel in geïmproviseerde muziek een aantal prijzen.

 

Jasper de Waal

Naast een zeer geslaagde carrière als solo-hoornist bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest is Jasper de Waal ook actief als dirigent. Intensieve studie bij Jan Stulen, zijn grote repertoirekennis en jarenlange muzikale input op het hoogste niveau maken hem een interessante en bevlogen dirigent.

 

Caecilia Camerata

Caecilia Camerata heeft als doel gepassioneerde musici met een carrière buiten de muziekwereld de kans te geven om samen op hoog niveau muziek te maken. Een variëteit aan werken zijn in de afgelopen jaren in verschillende bezettingen uitgevoerd: van Mozart, Haydn en Beethoven tot Strauss, Brahms, Ravel, Sjostakovitsj, Stravinsky en Wagenaar. Vaak met aansprekende solisten. Doel is steeds om de muzikale kern van de muziek te bereiken en die te delen met het publiek.

ZA 11 mei 2024

Caecilia Camerata
Jasper de Waal

KLASSIEKE MUZIEK MET EEN JAZZY TWIST

 

Op 11 mei a.s. van 16.00 tot 17.15 uur speelt kamerorkest Caecilia Camerata in theater Den Enghel klassieke muziek met een jazzy twist: de 2e Symfonie van Kurt Weill, het Jazz Concerto – ook wel bekend als Hot Sonata – van Erwin Schulhoff en de Sturm Suite van Hanns Eisler.

 

Dit programma biedt u een frisse blik op de rijke jazzinvloeden in de klassieke muziek van het begin van de 20e eeuw. Met als hoogtepunt: topsaxofonist David Kweksilber, die met zijn saxofoon de soulvolle, swingende essentie van het Jazz Concerto tot leven brengt en zo het 'vergeten' genie Erwin Schulhoff in de spotlights zet.

 

Kamerorkest Caecilia Camerata

Dirigent: Jasper de Waal

Solist: David Kweksilber

 

Weill: 2e Symfonie

Schulhoff: Jazz Concerto

Eisler: Sturm Suite

 

Aanvang: 16.00 uur

Locatie: Theater Den Enghel,

Bergen op Zoom

Tickets: EUR 20,- / EUR 7,50 t/m 12 jaar


ZA 11 mei 16.00 uur

zaal open 15.30 uur

_______________________________________________________________________________________________


ZA 27 januari 2024 STOELEMAT

VASTENAVEND CONCERT

De Sjefkes

Aanvang 19.30 uur


VR 2 februari 2024 DEN ENGHEL

KRABBESTAMP BAL

Krabbestamp

Aanvang 21.00 uur


ZA 3 februari 2024 STOELEMAT

TUSSE DE SCHUIFDEURE

Stichting Vastenavend

Zaal open: 13.00 uur


ZA 3 februari 2024 DEN ENGHEL

44 JAAR LAFFESEEKE

Laffeseeke

Zaal open: 20.00 uur


ZA 10 februari 2024

KINDERDWEILEN

Stoelemat Zaal open: 15.00 uur

Den Enghel Zaal open 14.00 uur


Z0 11 februari 2024

DWEILBANDFESTIVAL

Stichting Vastenavend

Stoelemat Zaal open: 14.00 uur


MA 12 februari 2024

KINDERDWEILEN

Stoelemat Zaal open: 15.30 uur

Den Enghel Zaal open 14.30 uur


Z0 11 februari 2024

SLUITING

Stoelemat Zaal open: 17.00 uur

Den Enghel Zaal open 15.00 uur

_______________________________________________________________________________________________


ZA 27 en 28 januari 2024

Me Gaan Nie Mè Pesjoen

Krabberettekettet


Ok di jaar weer 'n Krabberettekettet.
Arstikke fantasties dagge d'r weer bij wul zijn. Webbe weer 'n leuteg en muzikaal pregramma inmekaar geknutseld en opelek gaan jullie da leuteg vinde.
'n Uitvoering met sketsjes opòògstaandnivo, muzikale intermetso's, en gekke situaties.
Lekker Berregs dus.


UITVERKOCHT


ZA 27 januari 15.00 uur,

zaal open 14.00 uur

ZO 28 Januari 14.00 uur,

Zaal open 13.00 uur

_______________________________________________________________________________________________


ZA 30 december 2023

Oliebollenconcert

PROEFMEI


ProefMei’s Oliebollenconcert is naar het origineel van EBJSO Brandaris. Het orkest stond meer dan 40 jaar garant voor de eindejaar reünie van de stad. Mede daarom zijn de leden eregast van het nieuwe orkest EBJSO 2023.

Daar waar EBJSO bij Brandaris stond voor het ‘Eerste Bergse Jazz Straat Orkest staat het bij het orkest 2023 voor het ‘Eerste Bergse Jazz Silvester Orkest’. Hiermee maken initiatiefnemers Kees Nuijten en Dennis van Tilborg een knipoog naar good old Brandaris, jarenlang de muzikale kracht achter het Oliebollenconcert.

ProefMei’s Oliebollenconcert vindt plaats op de laatste zaterdag van het jaar, 30 december. Door de organisatoren wordt dit gezien als een veilige keuze. In het verleden was het op oudejaarsdag voor sommigen namelijk lastig naar huis gaan…


ZA 30 December 2023
17.00 UUR Gratis entree

_______________________________________________________________________________________________


HIERONDER VERSCHOVEN VOORSTELLINGEN

ZO 23 juni 15.00 uur 2024

Loeki Knol

Café Chantant


DEZE VOORSTELLING IS NAAR EEN LATERE DATUM VERSCHOVEN


Zangeres en actrice Loeki Knol is met haar unieke stem en sprankelende, warme uitstraling bekend van de eens zo populaire televisie kinderserie “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?” met onder andere Rob de Nijs, Martin Brozius en Ab Hofstee.


Tevens werd ze bekend van hitliedje “Algebra”.


Loeki heeft niet alleen in vele musicals mooie rollen gespeeld, maar ook speelde zij in kluchten met onder andere Piet Bambergen, Rudi Falkenhage en Carry Tefsen.
Tevens heeft Loeki haar stem gegeven aan meerdere personages, waaronder Nora in de Nederlandse vertaling van Walt Disney’s Peter en de Draak.

Haar laatste musical rol speelde ze in 2016 toen zij “Mevrouw Pot” vertolkte in de prachtige Walt Disney productie “Beauty and the Beast”.


Nu pakt Loeki het Café Chantant weer op. Ze heeft de liefde van haar vak pas echt leren kennen door dit Café Chantant jarenlang met veel succes te mogen brengen voor een wat ouder publiek en wil niets liever dan het Café Chantant weer tot leven te brengen en weer te laten stralen.


ZO 23 juni 15.00 uur
Zaal open 14.30 uur.

_______________________________________________________________________________________________